20 maj 2017
11:30

Boys Academy FF

Referat: Varbergs GIF FK - Boys Academy FF

Soligt och 22 grader till start skulle vi ta oss an Boys Academy fån Halmstad. Lite strul innan vi kom igång eftersom domaren inte dök upp och vi fick blixtinkalla ny.

Vi startatde med en uppställning som vi i huvudsak kört under våren och en ganska defensiv plan och gå på kontring. Det skulle dock visa sig vara helt fel taktik. Boys spelade 4-4-2 och med mycket passningsar och vi lät dem komma allt djupare in på vår planhalva utan att vi attakerade. Det kändes hela halvleken som att vi var rädda för att bli överspelade och låg alldeles för långt ifrån dem.

0-1 kom redan efter 5-6 minuter på ett inlägg och de hann göra 2-0 oxå innan halvtid. Vi hade inte haft många anfall och de blev ganska snabbt uppfångade.

I halvtid hade vi ett resonemang med spelarna vad som var fel och vi bestämde gemensamt att ändra uppställningen och peppade varandra bra.

Det skulle ha en enormt stor betydelse, Plötsligt fick vi fatt i dem på ett helt annat sätt och kunde istället ta över och föra matchen som blev en helt annan. Vi var först på nästan alla bollar, aggressiva i både försvar och anfall och stressade sönder deras spel. 80% av spelet var nu förlagt till gästernas planhalva och vi hade flera heta lägen.

Att slutresultatet blec 0-2 för Boys helt och hållet tacka sin eminente målvakt som räddade ett flertal skott och frilägen som borde varit mål.

Det vi tar med oss från matchen är sista halvlek som är årets klart bästa trots uteblivna mål. Vi tar även med oss spelsättet från andra som vi nu bestämt vara vår grunduppställning och det känns som att vi "hittat hem" i den. Det är väldigt glädjande som tränare att killarna tar så stort anvar och visar engagemang och stort kunnande för att gemensamt komma fram till en bra lösning. Alla gjorde en bra insats idag och nu går vi för resten 3-poängare i serien.

Tack Boys Academy för visat tålamod med domarstrulet!